Részecskeszűrő eltávolítás

Régi személygépjármű megvétele előtt sajnálatos módon nem ellenőrizhető a részecskeszűrő (részecskeszűrős motorolaj) állapota

Légtömegmérő - Megannyi rémhír terjeng a részecskeszűrővel kapcsolatosan, mert az új vásárlás költsége irdatlanul magas. A részecskeszűrő cseréje nagyon drága kiadás. Rettentően mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Az eredeti részecskeszűrő ára több százezer Ft. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapján kereshető még több ötlet.

Régebbi autó vétele előtt sajnos nem ellenőrizhető a részecskeszűrő állapota. Sajnos rengeteg esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még a check lámpa nem világít. A részecskeszűrő állapota nem ellenőrizhető szerelés nélkül. A gyenge minőségű részecskeszűrőt cserélni vagy kitisztíttatni kell. Előbbi rettentően drága költségű, míg utóbbi kedvezményes árú trükk.

Ha a részecskeszűrő check lámpája kigyullad, ne essünk pánikba. Menjünk ki az autópályára és pörgessük meg a motort. Amikor ez sem válik be, keressünk fel egy részecskeszűrő szakértőt. Aki az új részecskeszűrő díjának töredékéért kitisztítja a részecskeszűrőt. Gondolhatunk a részecskeszűrő eltömődésére, ha a személygépkocsi üzemanyag fogyasztása növekedett mialatt a teljesítménye drasztikusan romlott.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2019-06-19 21:47